prof. dr. sc. Marko Dražen Mimica, prim. dr. med.

prof. dr. sc. Marko Dražen Mimica, prim. dr. med.

Marko Dražen Mimica, rođen je u Splitu 1960 godine.

Nakon srednjoškolskog obrazovanja upisao je 1979. godine Medicinski fakultet u Zagrebu kao prva generacija Medicinskog studija u Splitu, na kojem je i diplomirao 1985. godine.

Specijalistički ispit položio je 1996. godine. Od tada pa do 2006 godine radi kao specijalist na Odjelu za ginekološku endokrinologiju i fertilitet Klinike za ženske bolesti i porode KB Split. 2006. godine preuzima vođenje Ginekološke poliklinike "Gynenova".

Od 2020. godine ponovno radi i u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Split.

Dr Mimica završio je poslijediplomski studij iz Opće kliničke patofiziologije na Medicinskom fakultetu u Rijeci i 1996. godine obranio magistarski rad. 2010. god. je doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Usavršavao se iz područja ultrazvučne dijagnostike, ginekološke endokrinologije i steriliteta te minimalno invazivne (endoskopske) kirurgije u Zagrebu, Austriji i Njemačkoj. Subspecijalist je iz uže specijalnosti humane reprodukcije. Izvanredni profesor je na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu.

Objavio je brojne znanstvene i stručne radove te poglavlja u knjigama. Sudjeluje u radu stručnih skupova kao pozvani predavač.